top of page

VASTELOAVESREVUE

Hinge gen Hergod’s vót 

 

Het is inmiddels een begrip in de Heerlense vasteloavend:

De revue van Paul & Leo. 

In 2008 spraken Hans Op de Coul (onder andere medebedenker van de Waolse Medammecour en de Boetegeweune Boetezitting) en het Heerlense vasteloavesduo, Paul Münstermann en Leo Keularts, voor het eerst over een lang gekoesterde wens om een avondvullend programma met liedjes van Paul & Leo op de planken te brengen. Al snel werd de werktitel ‘Hinge gen Hergod’s vót’ bedacht, naar een roemruchte kroeg in Heerlen en tevens de titel van een van de bekendste liedjes van Paul & Leo. De setting van een kroeg leent zich uitstekend voor allerlei verwikkelingen en intriges, die verwerkt worden in een rode draad, waarin tevens plaats wordt gereserveerd voor onze muzikale gasten. 

De eerste versie vond plaats in 2009 in Theater Lexor. Uitbater Lex Nelissen besloot het project direct te omarmen. De show was in een mum van tijd uitverkocht en de vraag was zelfs zo groot dat er een reprisevoorstelling moest komen. Inmiddels staan de heren vier avonden lang in het veel grotere Cultuurhuis. 

Voor wie het nog niet weet: “Hinge gen Hergod’s vót was de bijnaam van een roemrucht café aan het Wilhelminaplein in Heerlen. De ingang van het café ging enigszins verscholen achter het grote betonnen kruisbeeld dat recht voor het café stond. En wat in het café allemaal gebeurde, speelde zich af 'hinge gen Hergod’s vót', die daar dus geen weet van had, maar wel zeker wist dat Hij het in de biecht wel allemaal zou horen.

In de show van Paul (Münstermann) & Leo (Keularts) zwaait Suzy (de Laruelle) als waardin de scepter in de 'Hergod’s vót', geassisteerd door haar kostganger Nöl (Leon Fiddelaars), van wie wordt gefluisterd dat hij haar niet alleen overdag helpt, hetgeen Suzy overigens steevast en ten stelligste ontkent.

 

 

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Cultuurhuis, Sittarderweg 145, 6412 CD te Heerlen, telefoonnummer 045-5612121 (tijdens kantooruren). 

Voorgaande edities

Voor informatie en foto's klik op het affiche.

HINGE GEN HERGOD'S VÓT 2022

HINGE GEN HERGOD'S VÓT 2021

HINGE GEN HERGOD'S VÓT 2020

poster.jpg

HINGE GEN HERGOD'S VÓT 2019

HGHV 2018.001.jpeg

HINGE GEN HERGOD'S VÓT 2018

HINGE GEN HERGOD'S VÓT 2018

7af1d84f-f343-4b5d-a4be-12abcefcf179.jpe

HINGE GEN HERGOD'S VÓT 2017

HINGE GEN HERGOD'S VÓT 2016

HINGE GEN HERGOD'S VÓT 2015

HINGE GEN HERGOD'S VÓT 2013

HINGE GEN HERGOD'S VÓT 2012

bottom of page