top of page

VASTELOAVESREVUE

Voor wie het nog niet weet: “Hinge gen Hergod’s vót was de bijnaam van een roemrucht café aan het Wilhelminaplein in Heerlen. De ingang van het café ging enigszins verscholen achter het grote betonnen kruisbeeld dat recht voor het café stond. En wat in het café allemaal gebeurde, speelde zich af 'hinge gen Hergod’s vót', die daar dus geen weet van had, maar wel zeker wist dat Hij het in de biecht wel allemaal zou horen.

In de show van Paul (Münstermann) & Leo (Keularts) zwaait Suzy (de Laruelle) als waardin de scepter in de 'Hergod’s vót', geassisteerd door haar kostganger Nöl (Leon Fiddelaars), van wie wordt gefluisterd dat hij haar niet alleen overdag helpt, hetgeen Suzy overigens steevast en ten stelligste ontkent.

Hinge gen Hergod’s vót 2018

 

Tiende editie Hinge gen Hergod’s Vót

 

Het is inmiddels een begrip in de Heerlense vasteloavend: De revue van Paul & Leo. Van maandag 22 tot en met donderdag 26 januari staan ze er inmiddels voor de tiende keer mee op de planken.

In de show van Paul & Leo zwaait Suzy de Laruelle als waardin de scepter in de 'Hergod’s vót', geassisteerd door haar kostganger Nöl (Leon Fiddelaars), van wie wordt gefluisterd dat hij haar niet alleen overdag helpt, hetgeen Suzy overigens steevast en ten stelligste ontkent. De jeugd, bestaande uit Karlijn Münstermann en Pieter Roberts, bekijkt het allemaal met argusogen, terwijl Roger Lataster als stamgast naast Paul & Leo in diverse rollen voor grote onrust zorgt.

Het café herleeft in deze voorstelling, met alle verwikkelingen die kenmerkend zijn voor een volkskroeg. En hoewel een gouden regel is dat in de kroeg niet over geloof en politiek gesproken mag worden, wordt in “de Vót” natuurlijk flink de draak gestoken met de Heerlense en de Parkstadse politiek, de maatschappij in het algemeen en natuurlijk ook met de vasteloavend zelf. Uniek aan deze revue is de live muziek van het ‘Toebak-combo’. Dat geeft de voorstellingen meer energie.

Eigenlijk is het programma vooraf een groot geheim, maar voor ons verklapt Paul & Leo een tip van de sluier. “Het gaat, zoals eigenlijk al jaren, niet zo best met de kroeg, en kasteleinsvrouw Suzy verzint elk jaar wel iets nieuws om haar etablissement rendabeler te maken. Dit keer heeft ze, geholpen door haar kostganger Nöl, besloten het café om te turnen tot een heus rusthuis, met zorg én activiteitenbegeleiding. De vaste klanten weten van dat idee natuurlijk in no time een catastrofe te maken.”
 

 

bottom of page