top of page

VASTELOAVESREVUE

Voor wie het nog niet weet: “Hinge gen Hergod’s vót was de bijnaam van een roemrucht café aan het Wilhelminaplein in Heerlen. De ingang van het café ging enigszins verscholen achter het grote betonnen kruisbeeld dat recht voor het café stond. En wat in het café allemaal gebeurde, speelde zich af 'hinge gen Hergod’s vót', die daar dus geen weet van had, maar wel zeker wist dat Hij het in de biecht wel allemaal zou horen.

In de show van Paul (Münstermann) & Leo (Keularts) zwaait Suzy (de Laruelle) als waardin de scepter in de 'Hergod’s vót', geassisteerd door haar kostganger Nöl (Leon Fiddelaars), van wie wordt gefluisterd dat hij haar niet alleen overdag helpt, hetgeen Suzy overigens steevast en ten stelligste ontkent.

Hinge gen Hergod’s vót 2009


We maken kennis met het Heerlens horeca-etablissement (de wieëtsjaf) Hinge gen Hergod's vót. Met de kroegbazin Suus (Suzy de Laruelle), eigenaar Lex (Nelissen), kostganger Zjer (Bataille) en de vreemde vogels die het café frequenteren. Zo zijn Paul & Leo stamgasten van het eerste uur, en duikt d'r Zjwenke Wielie (Ton Laeven) op om het publiek te vermaken met zijn kolderieke verhalen. Hier en daar proberen sommige gasten nog een sigaretje op te steken, maar Suus is onverbiddelijk in de handhaving van het nieuwe anti-rookbeleid. Dat kost klandizie, is de algemene mening, ook die van het huisorkest "het Toebak Combo". Maar als de Dörpsgekke hun sjlager komen zingen, lijkt de kassa toch weer te rinkelen.

bottom of page