top of page

VASTELOAVESREVUE

Voor wie het nog niet weet: “Hinge gen Hergod’s vót was de bijnaam van een roemrucht café aan het Wilhelminaplein in Heerlen. De ingang van het café ging enigszins verscholen achter het grote betonnen kruisbeeld dat recht voor het café stond. En wat in het café allemaal gebeurde, speelde zich af 'hinge gen Hergod’s vót', die daar dus geen weet van had, maar wel zeker wist dat Hij het in de biecht wel allemaal zou horen.

In de show van Paul (Münstermann) & Leo (Keularts) zwaait Suzy (de Laruelle) als waardin de scepter in de 'Hergod’s vót', geassisteerd door haar kostganger Nöl (Leon Fiddelaars), van wie wordt gefluisterd dat hij haar niet alleen overdag helpt, hetgeen Suzy overigens steevast en ten stelligste ontkent.

Hinge gen Hergod’s vót 2020

 

Wat kunnen we deze editie allemaal verwachten:


Suus, de uitbaatster van een van Heerlen’s bekendste cafés, heeft een mooi jaar achter de rug. Dankzij de viering van het jubileum van Paul & Leo verleden jaar, weten mensen de weg naar haar kroeg weer te vinden. De zaken gaan goed! 
Nöl, haar verstrooide kostganger, heeft eindelijk zijn liefde voor haar opgebiecht. Trouwen is op hun leeftijd niet iets dat lang kan worden uitgesteld, dus er moet snel een bruiloft worden georganiseerd. 
Nou, dat kun je met een (on)gerust hart aan de clientèle van de Vót overlaten. 
De Burgemeester wordt opgetrommeld; Paul & Leo zijn nooit te beroerd om een mopje te zingen en brengen bevriende muzikale Limburgse topartiesten mee; stylist Pieter assisteert wedding-planner Karlijn bij de aankleding van het feest en Lewieke, manus-van-van-alles-en-nog-wat hoopt dat van een bruiloft een bruiloft komt (de zijne met Karlijn natuurlijk). 
Er komt ook nog een verre oom, die ongevraagd een stukje komt declameren. Kortom, genoeg om je voor te schamen als je er later aan terugdenkt.

 

Dit is alweer de 12 editie van Parkstad’s onvolprezen vasteloaveskabaret van

Paul & Leo, vol live-muziek van het onvolprezen Toebak-combo en flauwekul van formaat, geleverd door Suzy de Laruelle, Karlijn Münstermann, Leon Fiddelaars, Leo Keularts, Roger Lataster, Paul Münstermann, Pieter Roberts en Arno Deckers, die ook de regie in handen heeft. 
Gasten zijn dit jaar Spik & Span en buuttereedner Fer Naus. Het script werd geschreven door Fer Kousen.

 

Te zien in het Cultuurhuis aan de Sittarderweg in Heerlen

op 27, 28, 29 en 30 januari 2020.

 

Cast:

Leon Fiddelaars, Suzy de Laruelle, Roger Lataster, Karlijn Münstermann, Pieter Roberts en natuurlijk Paul (Münstermann) & Leo (Keularts).

Gasten:

Arno Deckers, Spik en Span, Fer Kousen.

Het Toebak Combo:

Brian Raets, Joep Servais, Maarten Sima, Simon Roelofs, Sjoerd Rutten, aangevuld met de blazers Wiel Derix, Peter Ummels en Jos Gijzen

 

Regie is in handen van Arno Deckers, het script werd geschreven door Fer Kousen.

bottom of page