top of page

VASTELOAVESREVUE

Voor wie het nog niet weet: “Hinge gen Hergod’s vót was de bijnaam van een roemrucht café aan het Wilhelminaplein in Heerlen. De ingang van het café ging enigszins verscholen achter het grote betonnen kruisbeeld dat recht voor het café stond. En wat in het café allemaal gebeurde, speelde zich af 'hinge gen Hergod’s vót', die daar dus geen weet van had, maar wel zeker wist dat Hij het in de biecht wel allemaal zou horen.

In de show van Paul (Münstermann) & Leo (Keularts) zwaait Suzy (de Laruelle) als waardin de scepter in de 'Hergod’s vót', geassisteerd door haar kostganger Nöl (Leon Fiddelaars), van wie wordt gefluisterd dat hij haar niet alleen overdag helpt, hetgeen Suzy overigens steevast en ten stelligste ontkent.

Hinge gen Hergod’s vót 2016

 

De theatershow “Hinge gen Hergod’s vót”, die alweer voor de achtste keer in het Cultuurhuis aan de Sittarderweg te Heerlen zal plaatsvinden, staat in de steigers.

 

’t Roadsel va Heële:

Het gaat goed met Heerlen, al snappen Maastrichtenaren daar helemaal niets van. Normaal hoort het in Heerlen slecht te gaan en in Maastricht juist goed. Heerlenaren snappen de spelregels niet, zeggen ze in Maastricht. Een aantal Sjenge spreekt af in café “Hinge gen Hergod’s Vót” om polshoogte te nemen. Het is maar de vraag of ze het Roadsel va Heële kunnen ontfutselen aan kroegbazin Suus (Suzy de Laruelle) en haar kostganger Nöl (Leon Fiddelaars). Ook een poging om de jonge generatie (Karlijn Münstermann en Pieter Roberts) naar de provinciehoofdstad te halen, mislukt.

En Roger (Lataster) willen ze niet, want die kunnen ze niet verstaan.

Blijven alleen nog over de stamgasten Paul (Münstermann) en Leo (Keularts) en één van hen blijkt de kleinzoon te zijn van een zeer belangrijke Maastrichtse leverancier van vasteloavesleedjes.

Is dat het Roadsel va Heële…? 

Dus de vertrouwde combi van toneel en cabaret en ook het Toebak Combo zit weer klaar voor de onvervalste live muzikale invulling. En de buut? Hub Stassen komt ‘op herhaling’, buuttekampioen 2015.

 

Omdat de vraag inmiddels groter is dan het aanbod van zitplaatsen, is het aantal voorstellingen dit jaar uitgebreid van drie naar vier. 

U kunt kiezen uit de voorstellingen van maandag 18 t/m donderdag 21 januari 2016.

 

De entreeprijs bedraagt dit jaar € 18,50; per verkocht entreebewijs.

De organisatie maakt 1 euro over aan Serious Request.

 

 

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Cultuurhuis, Sittarderweg 145, 6412 CD te Heerlen, telefoonnummer 045-5612121 (tijdens kantooruren). 

bottom of page