top of page

VASTELOAVESREVUE

Voor wie het nog niet weet: “Hinge gen Hergod’s vót was de bijnaam van een roemrucht café aan het Wilhelminaplein in Heerlen. De ingang van het café ging enigszins verscholen achter het grote betonnen kruisbeeld dat recht voor het café stond. En wat in het café allemaal gebeurde, speelde zich af 'hinge gen Hergod’s vót', die daar dus geen weet van had, maar wel zeker wist dat Hij het in de biecht wel allemaal zou horen.

In de show van Paul (Münstermann) & Leo (Keularts) zwaait Suzy (de Laruelle) als waardin de scepter in de 'Hergod’s vót', geassisteerd door haar kostganger Nöl (Leon Fiddelaars), van wie wordt gefluisterd dat hij haar niet alleen overdag helpt, hetgeen Suzy overigens steevast en ten stelligste ontkent.

Hinge gen Hergod’s vót 2015

 

JONG LEVEN IN “HINGE GEN HERGOD’S VÓT”

 

De zevende editie van het vasteloaveskabaret Hinge gen Hergod’s Vót wordt anders dan normaal. De jonge generatie komt aan zet.

Karlijn (Münstermann) is inmiddels afgestudeerd in Nijmegen en heeft besloten om wat leven te blazen in de, volgens haar, veel te bedaagde wieëtsjaf van Tante Suus (de Laruelle) en haar kostganger Nöl (Leon Fiddelaars).

In haar nieuwe kroeg ‘Heaven’s Hole’ experimenteert ze er op los met allerlei muziekstijlen. Dit tot ontzetting van de stamgasten Paul en Leo, aan wie deze muziek duidelijk niet is besteed. Maar Suus en Nöl laten zich uiteraard niet zo maar opzij schuiven. Misschien weet Roger (Lataster) raad? Is Karlijn bereid om met de jonge kasteleinszoon Pieter (Roberts) uit Amstenrade een wat gematigder koers te varen? En welke partij gaat het Kerkraadse vasteloaveskanon Fer Kousen kiezen in dit conflict?

bottom of page