top of page

VASTELOAVESREVUE

Voor wie het nog niet weet: “Hinge gen Hergod’s vót was de bijnaam van een roemrucht café aan het Wilhelminaplein in Heerlen. De ingang van het café ging enigszins verscholen achter het grote betonnen kruisbeeld dat recht voor het café stond. En wat in het café allemaal gebeurde, speelde zich af 'hinge gen Hergod’s vót', die daar dus geen weet van had, maar wel zeker wist dat Hij het in de biecht wel allemaal zou horen.

In de show van Paul (Münstermann) & Leo (Keularts) zwaait Suzy (de Laruelle) als waardin de scepter in de 'Hergod’s vót', geassisteerd door haar kostganger Nöl (Leon Fiddelaars), van wie wordt gefluisterd dat hij haar niet alleen overdag helpt, hetgeen Suzy overigens steevast en ten stelligste ontkent.

Hinge gen Hergod’s vót 2014

 

DUISTERE PRAKTIJKEN ROND “HINGE GEN HERGOD’S VÓT”

 

VasteloavesCABARET met Paul & Leo

 

Het is al jaren een grote kunst om de eindjes aan elkaar te knopen in het oude Heerlense café 'Hinge gen Hergod’s Vót'. Kasteleinse Suzy (de Laruelle) heeft met haar kostganger Nöl (Leon Fiddelaars) al heel wat creatiefs bedacht (zie de voorgaande vijf afleveringen van de show), maar het eind van het liedje was steeds dat het kasboek van het etablissement meer rode cijfers had dan voorheen. Nöl bedenkt zich dat hij soms wel eens bepaalde mensen tegenkomt die hij om een oplossing zou kunnen vragen, alleen is het duidelijk dat Suzy daar niets van mag weten…

bottom of page