top of page

VASTELOAVESREVUE

Voor wie het nog niet weet: “Hinge gen Hergod’s vót was de bijnaam van een roemrucht café aan het Wilhelminaplein in Heerlen. De ingang van het café ging enigszins verscholen achter het grote betonnen kruisbeeld dat recht voor het café stond. En wat in het café allemaal gebeurde, speelde zich af 'hinge gen Hergod’s vót', die daar dus geen weet van had, maar wel zeker wist dat Hij het in de biecht wel allemaal zou horen.

In de show van Paul (Münstermann) & Leo (Keularts) zwaait Suzy (de Laruelle) als waardin de scepter in de 'Hergod’s vót', geassisteerd door haar kostganger Nöl (Leon Fiddelaars), van wie wordt gefluisterd dat hij haar niet alleen overdag helpt, hetgeen Suzy overigens steevast en ten stelligste ontkent.

Hinge gen Hergod’s vót 2023

 

Vasteloaveskabaret “Hinge gen Hergod’s Vót” 13

Met alle corona-perikelen hopelijk voorgoed achter de rug, opent Heerlens roemruchte kroeg “Hinge gen Hergod’s vót” opnieuw de deuren.

Is iedereen de crisis te boven gekomen? Hoe zijn de wittebroodsjaren van Suus (Suzy de Laruelle) en haar voormalige kostganger Nöl (Leo Fiddelaars) verlopen? Met overheidssteun, geregeld door ambtenaar van dienst Arno Deckers, wordt het eindelijk mogelijk iets extra’s te doen in de Vot!

Karlijn (Münstermann) wendt haar organisatietalent aan en krijgt hopelijk hulp van Pieter (Roberts), alias Miss Patty Pampam. En welke rol krijgt Lewie (Roger Lataster) in die nieuwe festiviteit? Zijn naam dook afgelopen twee jaar herhaaldelijk op bij malafide mondkapjes-deals en overjarige vaccins (“voor een prikkie”)? En zullen stamgasten Paul (Münstermann) en Leo (Keularts) na alle lockdowns de weg naar de kroeg toch weer weten te vinden? En wat treffen ze daar dan aan!?
 

Vele vragen zullen worden beantwoord maar nog meer vragen zullen worden gesteld tijdens de 13e editie van het onvolprezen vasteloaveskabaret “Hinge gen Hergod’s vót”, voor de vele vaste bezoekers inmiddels dé opmaat naar de vasteloavend. Met een kolderieke verhaallijn van de hand van Fer Kousen, met de bekende cast en als gasten dit keer buuttekampioene Sylvia Ramakers en niemand minder dan de Maastrichtse nachtegaal Beppie Kraft, met live muziek van het Toebak Combo in sterbezetting en onder de bezielende leiding van Joep Servais en dat alles onder de strakke regie van Arno Deckers en in de sfeervolle entourage van het Cultuurhuis, is Hinge gen Hergod’s Vót de perfecte kleinkunst-tegenhanger van de grootschalige carnavalsevenementen.
 

Voorstellingen op maandag 16, dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 januari 2023.;
Entree € 19,50.

 

Kaarten zijn te bestellen via de website van het Cultuurhuis: https://www.cultuurhuisheerlen.nl/ en blader dan naar beneden naar de betreffende ronde tegel van ‘Hinge gen Hergod’s Vót’ van de dag van uw keuze en klik op die ronde tegel en vervolgens op het tekstvak ‘Bestel Tickets’ rechts boven in het kader!
 

Moeite met online bestellen of speciale verzoeken? Mail dan vertrouwd met paulenleo@gmail.com.

 

Mit vruntlige grus en alaaf!

De organizatie va ‘Hinge gen Hergod’s Vót’


17 november 2023

bottom of page