VASTELOAVESREVUE

Voor wie het nog niet weet: “Hinge gen Hergod’s vót was de bijnaam van een roemrucht café aan het Wilhelminaplein in Heerlen. De ingang van het café ging enigszins verscholen achter het grote betonnen kruisbeeld dat recht voor het café stond. En wat in het café allemaal gebeurde, speelde zich af 'hinge gen Hergod’s vót', die daar dus geen weet van had, maar wel zeker wist dat Hij het in de biecht wel allemaal zou horen.

In de show van Paul (Münstermann) & Leo (Keularts) zwaait Suzy (de Laruelle) als waardin de scepter in de 'Hergod’s vót', geassisteerd door haar kostganger Nöl (Leon Fiddelaars), van wie wordt gefluisterd dat hij haar niet alleen overdag helpt, hetgeen Suzy overigens steevast en ten stelligste ontkent.

Revue kaarten bestellen
Hinge gen Hergod’s vót 2021

 

persbericht

 

Vasteloaveskabaret “Hinge gen Hergod’s Vót” afgelast.

Normaliter starten rond deze tijd de voorbereidingen voor de nieuwe voorstellingen van het succesvolle vasteloaveskabaret “Hinge gen Hergod’s Vót, een carnavalsprogramma rond de liedjes van het Heerlense duo Paul & Leo.

Deze keer is alles anders: Corona gooit ook roet in het eten bij “de Vót”.

In goed onderling overleg is uiteindelijk besloten dat de vier voorstellingen die gepland stonden voor januari 2021 geen haalbare kaart zijn.

De grote vraag is of er rond die tijd een vaccin of werkend geneesmiddel is, of de huidige maatregelen nog van kracht zijn of dat er zelfs nog strengere maatregelen zullen worden afgekondigd.

Wie het weet mag het zeggen, maar het risico is voor een organisatie die elk jaar weer de touwtjes aan elkaar moet knopen om de voorstelling te realiseren, simpelweg te groot.

Volgens de huidige maatregelen mag er tijdens een voorstelling in het Cultuurhuis in Heerlen, waar de voorstellingen sinds jaar en dag plaatsvinden, slechts een derde van de normale capaciteit de zaal in, en daarmee houdt financieel wel zo’n beetje op.

 

Natuurlijk is er ook gekeken naar alternatieven, maar de charme van “de Vót” is de kleinschaligheid, het directe contact met publiek dat kort op het podium zit en de knusheid van de volle “tribune”.

De voorstellingen zijn inmiddels ook zo vergroeid met het Cultuurhuis dat een alternatieve locatie eigenlijk geen optie is. Neem er ook nog eens bij dat naar huidige voorschriften de mogelijkheid om mensen mee te laten doen, zingend of sjoenkelend, tot 0 zijn gereduceerd, dan zou de Vót de Vót niet meer zijn.

En dat is wellicht het allerbelangrijkste argument of de voorstellingen af te gelasten.

 

Met heel veel pijn in het hart, maar met oog op ieders gezondheid (het allerbelangrijkste) en gesterkt in de wetenschap dat er gewoon weer een nieuw jaar komt mét een Vót, moeten we bij deze laten weten dat de geplande voorstellingen voor januari 2021 niet doorgaan.

We rekenen op ieders begrip en hopen van harte dat we met het hele team en alle sponsoren in 2022 weer een geweldige voorstelling in elkaar kunnen draaien.

 

Paul Münstermann, Leo Keularts, Simon Roelofs
5 oktober 2020