top of page

VASTELOAVESREVUE

Voor wie het nog niet weet: “Hinge gen Hergod’s vót was de bijnaam van een roemrucht café aan het Wilhelminaplein in Heerlen. De ingang van het café ging enigszins verscholen achter het grote betonnen kruisbeeld dat recht voor het café stond. En wat in het café allemaal gebeurde, speelde zich af 'hinge gen Hergod’s vót', die daar dus geen weet van had, maar wel zeker wist dat Hij het in de biecht wel allemaal zou horen.

In de show van Paul (Münstermann) & Leo (Keularts) zwaait Suzy (de Laruelle) als waardin de scepter in de 'Hergod’s vót', geassisteerd door haar kostganger Nöl (Leon Fiddelaars), van wie wordt gefluisterd dat hij haar niet alleen overdag helpt, hetgeen Suzy overigens steevast en ten stelligste ontkent.

Hinge gen Hergod’s vót 2019

 

Love is in de lóf!

 

De oeruitvoering van Hinge gen Hergod’s vót, een kolderiek programma rondom de liedjes van het Heerlense vasteloavesduo Paul Münstermann en Leo Keularts, beter belend als Paul & Leo, stond 11 jaar gelden op de planken van het Lexor-theater. Dat bleek zo’n succes dat een reprise in het Cultuurhuis (destijds nog “het Patronaat”) nodig was om aan alle extra vraag te voldoen.

Nu, 11 jaar later, is de voorstellingenreeks een vast item op de agenda van het Cultuurhuis én van de rechtgeaarde vasteloavesvierder in de Parkstad en ver daarbuiten. 

 

11 jaar is in de vasteloaveswereld een echt jubileum.

Laat dit jubileum van het vasteloaveskabaret nou ook nog eens samenvallen met het 3x11 jarige artiestenjubileum van Paul & Leo, en de toon is gezet voor de uitvoering van dit jaar. Het personeel en de stamgasten van café Hinge gen Hergod’s vót probeert met man en macht te bedenken hoe er luister bijgezet kan worden aan het jubileum van Paul & Leo, terwijl Paul & Leo daar zelf ook zo hun ideeën over hebben. Zo wordt de voorstelling welhaast een real-life soap. 

 

Verwarrend? Zeker! Maar de vaste cast, de verrassende gasten en de live-muziek van het onvolprezen Toebak-combo staan garant voor een avond onvervalst vasteloavesamusement.

 

Cast:

Leon Fiddelaars, Suzy de Laruelle, Roger Lataster, Karlijn Münstermann, Pieter Roberts

en natuurlijk Paul (Münstermann) & Leo (Keularts).

Gasten:

Arno Deckers, de Toddezèk, Ger Frenken, de Vótskapel va Genberg

Het Toebak Combo:

Brian Raets, Joep Servais, Maarten Sima, Simon Roelofs, Sjoerd Rutten, aangevuld met de blazers Wiel Derix, Peter Ummels en Jos Gijzen

 

Regie is in handen van Arno Deckers, het script werd geschreven door Fer Kousen.

bottom of page